Tsjernobyl pagina's - Hoofdpagina

In april 2006 is de informatie op deze pagina's aangemaakt over Tsjernobyl. Het was toen twintig jaar geleden dat zich een ernstig ongeval voordeed met de kerncentrale bij Tsjernobyl in Oekraïne, wat tijdens de periode van de voormalige Sovjet-Unie een 'Sovjet-staat' was. En nu is het al bijna 40 jaar geleden!

De zichtbare, ernstige gevolgen van het ongeval bij Tsjernobyl hebben, evenals de vele onduidelijke en vaak tegenstrijdige berichten in de media, veel vragen opgeroepen. De afgelopen jaren is over de oorzaken en gevolgen van het ongeval geleidelijk aan steeds meer bekend geworden, maar toch hebben veel mensen ook anno nu nog tal van vragen. Al is het ongeval bij Fukushima in Japan van meer dan 10 jaar geleden wellicht verser in het geheugen.

Doelstelling

Deze sectie van onze site verstrekt toegankelijke informatie over de oorzaken en de gevolgen van het ongeval te Tsjernobyl. De bijeengebrachte informatie komt uit diverse gezaghebbende bronnen, zoals de World health Organisation (WHO), United Nations Development Programme (UNDP) en het atoomagentschap van de Verenigde Naties (IAEA).