Home  | Over ons  | 

 

Menu

De Tsjernobyl pagina's op kernenergie.nl

Publicaties van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO)

logo-oecd (2K)

Rol van de OESO

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) is een internationale niet-politieke organisatie waarin voornamelijk 'rijke' landen op economisch gebied samenwerken. Tot de OESO behoren ondermeer landen als Japan, Canada, Mexico, Korea, de Verenigde Staten en lidstaten van de Europese Unie. In het Engels heet de organisatie 'Organisation for Economic Co-operation and Development' (OECD).

Veel landen uit de OESO zijn via een financiële of andere bijdrage betrokken bij de opbouw in de getroffen gebieden van Rusland, Wit-Rusland en de Oekraïne.

Nuclear Energy Agency, NEA

Internationale organisaties van enige omvang, hebben vaak zogenoemde 'Agentschappen' (Agencies) die elk een deel van de aandachtsgebieden van de organisatie beheren. Voor zaken die met nucleaire technologie te maken hebben, heeft de OESO het 'Nuclear Energy Agency', het NEA.
Het NEA biedt een niet-politiek forum voor overleg. De lidstaten van de OESO proberen in het NEA van elkaar te leren en samen te werken met betrekking tot technisch en economisch onderzoek, voor zover dat een relatie heeft met nucleaire technologie.

Publicaties van NEA over Tsjernobyl

blank (1K)
www.kernenergie.nl, Laatste update: 24 april 2006